tirsdag den 19. august 2008

CD anmeldelse:
"Jazz Special" marts 2008

Ladies Sing the Blues - "Uh, Oh, Yeah !"

De kunne godt ligne tre modne veninder på shoppetur i Rødovre Centrum, men med en klaver-bas og trommetrio, lidt boafjer og tre mikrofoner sprang de på scenen som - Ladies Sing the Blues - og betonklodsen fik nyt liv. Sådan. Og sådan sparker Ane Kramme Abildtoft, Lene Strøyer og Lea Thorlann liv i deres debut-cd med en velafbalanceret blanding af humor, drama, indlevelse og fest.
Præcis som de selv siger det: det sensuelle "Uh, det følsomme "Oh" og det kraftfulde "Yeah". Damerne mestrer det hele - og frem for alt lyder de til at have det sjovt. Det smitter. Ligesom hos den skønne USA-trio Saffire The Uppity Blues Women, hvor vore ladies har lånt lidt. Plus lidt Etta James og lidt Marva Wright - New Orleans' mægtige blues mama. Og så en hel masse af dem selv.
Forfriskende i forhold til herrer med lædervest, el guitar og Sweet Home Chicago på repertoiret, synger damerne selvfølgeligt flot, sørger for at komme ud i alle krogene og lever til fulde op til den oprindelige ide': flere kvinder i blues'en, og den gamle sandhed at man skal støtte sin lokale bluesbar og opleve musikken i levende live. 
( Paul Brasso)

Ingen kommentarer: